Viga Toys Magnetic Puzzle

GELİŞİME KATKISI

2 yaşından itibaren çocukların dikkat süresi oynadıkları oyuna göre yavaş yavaş artmaya başlar. Bu süreç içerisinde çocukların odaklarını uzatan oyunlar zihinsel becerilerine katkıda bulunur. Viga Toys-Magnetic Puzzle oyunu, çocukların birbirinden bağımsız gibi görünen parçaları bir araya getirerek dikkat ve algı gelişimini desteklerken; ince kaslarına ve el-göz koordinasyonuna da katkıda bulunur.

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme ve kavrama: Oyundaki figürlerin parçalara ayrıldığını fark eder; bu parçaların birbirine manyetik bir yapı ile birleştiğini anlar.  

Analiz: Figürlere ait olan parçaları ayırır; birbirleriyle olan ilişkilerini görür ve benzersiz özellikler bulmaya çalışır.

Sentez: Parçalardan bir obje/figür yaratmaya çalışır.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları tutarken ve yerleştirme sürecinde ince kas becerilerini kullanır.

Yer bilinci: Diğer parçaların üst-alt-yan konumlarını kullanarak elindeki parçayı yerleştirmeye çalışır.

Nasıl oynanır?

Oyuna başlamadan önce puzzle’ı ilk sayfada görülen şekilde bir araya getirin;

  • Bir araya getirilmiş olan puzzle’a bakarak parça tahmin oyunu oynayabilirsiniz! Çocuğunuzdan puzzle’da kaç parça olduğunu tahmin etmesini isteyin ve parçaları birer birer sayarak birlikte tahminini doğrulayın.
  • Sonrasında puzzle’ın farklı parçaları üzerine sohbet edebilir, böylelikle çocuğunuzun hem hayal gücü hem dil gelişimine destek olabilirsiniz: “Korsan figürlerini başka nerelerde gördün?”, “Sence nereye gidiyorlar?”; “Hazine sandığındaki altınların altında başka neler olabilir?” gibi.

Puzzle’ı şekilde gördüğü gibi ya da hayal gücünün yönlendirdiği şekilde farklı farklı kurgularla tamamlamasını izleyin!