Mini Golf Set

 

GELİŞİME KATKISI

Bireysel ve toplu yapılan her türlü spor aktivitesi, büyük kas becerilerinin yanında düşünme becerilerinin de gelişmesini sağlar. Toplu halde yapılan sporlar aynı zamanda sosyal becerileri de destekler. Mini Golf- Full Set ile oynarken çocuklar bu becerilerini geliştirmenin yanında el-göz koordinasyonu, yer bilinci ve mesafe algısı üzerine de pratik yapmış olacaklar.

Özyönetim Becerileri

Büyük kas becerileri: Golf sopasını kavrama, beden dengesini sağlama, topu hedefe atma gibi büyük kas becerilerini geliştirir.

Yer bilinci: Başlangıç noktasından hedeflerin konumu ve engellerin birbirine göre konumu hakkında duyarlılık gösterir.

Düşünme Becerileri

Kavrama: Oyunun malzemeleri ve kurallarını kavrar, öğrenileni yorumlar.

Değerlendirme: Seçilen ölçütlere –standartlara ve koşullara- dayanarak (engellerin ve hedefin konumu gibi) yargılarda bulunur ve kararlar verir.

Diyalektik düşünce: Hedefe en az atışla ulaşmak için birden fazla bakış açısını düşünmeye teşvik edilir.

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Oyun süresince işbirliği yaparak çalışması, rakibine saygılı olması, malzemeleri paylaşması ve sırasını beklemesi teşvik edilir.

Nasıl oynanır?

Mini Golf’te amaç; topu ‘başlama yeri – tee ground’ olarak adlandırılan yerden, ‘ yeşil – green’ diye tabir edilen deliğe sokmaktır. Bu süreçte top engellerden geçecek şekilde yol almalıdır. Oyunu kazanmanın altın kuralı ise en az sayıda vuruşu yaparak topu hedefe sokmaktır.

Oyuna başlamadan önce birer golf sopası ve top alın. Oyuna ilk kimin başlayacağını belirlemek için, hedefi başlangıç noktasından yaklaşık 1.5 -2 metre uzağa koyun. Sırayla, sopalarınızı kullanarak topunuza vurun. Hedefe en yakın atışı kim yaparsa o oyuncu başlayacaktır.

Oyuna başlayacak oyuncuyu belirledikten sonra, 3 engel ve hedefi ortak aldığınız karara göre yerleştirin. Engellerin dizilimi tamamen size kalmıştır. İlk oyunlarda engel ve hedeflerin düz bir çizgi halinde ve birbirine yakın yerleştirilmesi çocukların pratik yapmasına ve oyuna alışmasına yardımcı olacaktır.

Başlangıç noktanızı, ilk engelden yaklaşık 1 sopa boyu kadar uzakta belirleyin.

Ve oyuna başlamaya hazırsınız!

Sırası gelen oyuncu başlangıç noktasına topunu koyduktan sonra sopasıyla vurur ve topunu engellerden geçirerek hedef çukuruna ulaştırmaya çalışır. Topa vurulan her sefer 1 vuruş sayılır ve toplamda kaç vuruşta hedefe ulaşıldığı hesaplanır.

UNUTMAYIN: Oyunu kazanmanın altın kuralı en az sayıda vuruşu yaparak topu hedefe sokmaktır. Vuruşlar arasında topun yerini ve pozisyonunu değiştirmeyiniz.

Çocuğunuzun kendi stratejisini geliştirerek, oyunu en iyi şekilde tamamlamasına destek olunuz. Böylelikle, ilerleyen zamanlarda rakibi kim olursa olsun (tek başına dahi oynasa) problem çözme ve strateji geliştirme becerileri sayesinde en doğru adımları atacaktır :)

İdeal oynama şekli 2 kişiliktir.