Lego Duplo Modular Playhouse Set

Modular Playhouse 10929 | DUPLO® | Buy online at the Official LEGO® Shop GB

GELİŞİME KATKISI

Ev/aile içeren kurgu oyunları çocukların sosyal bir birey olmasını desteklerken; merak ettikleri rolleri canlandırmalarına ve sosyal hayata uyum sağlamaya yardımcı olur. Üstlendikleri roller doğrultusunda karşılarındakilerin duygularını anlayabilir; oyun sırasında kendini anlatırken iletişim becerilerini geliştirirler. Lego Education Town House, Lego’nun yaratıcılık ve bilişsel gelişim öğelerini barındırırken, çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerine bir o kadar katkı sağlayan harika bir oyun deneyimi sağlıyor.

İletişim Becerileri:

Konuşma: Bir kurgu yaratarak oyunu şekillendirmesi ve karakterleri konuşturması, kendini rahat ifade edebilmesine ve kelime dağarcığını geliştirmesine katkıda bulunur.

Sunma: -mış gibi yaparak gözlemlerini ve deneyimlerini aktarır.

Sosyal Beceriler:

Grup içinde çeşitli görevler üstlenme: Grup halinde veya bireysel bir şekilde oynarken girdiği rol doğrultusunda davranışını değiştirir ve hareket eder.

Başkalarına saygı duyma: Grup halinde oynaması durumunda diğer oyuncuları dinlemesi ve beraber karar almaya gönüllü olması beklenir.

Çatışmaları çözme: Oyun süresince diğer oyuncuları dinlemesi, uzlaşması, sorumluluğuna uygun biçimde kabul etmesi ve adil olması beklenir.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları kavraması, hareket ettirmesi ve küçük nesneleri dizmesi, takıp çıkarması sayesinde manipülatif becerileri desteklenir. 

NASIL OYNANIR?

Kutuyu çocuğunuzla birlikte açarak setteki karakterler ve aksesuarlar üzerine sohbet edin. Oyun sırasında çocuğunuzla araç ve gereçleri tanıması, farklı karakterleri anlaması için sohbete devam ederek ve çeşitli örnekler geliştirerek hikâyeler oluşturmasına yardımcı olun.

Lego Modular House ile farklı evler inşa ederek ve inşa ettiğiniz evi kendi evinizle karşılaştırarak (odaların benzer ve farklı kullanımı gibi) sohbetler geliştirebilirsiniz. Kurguladığınız hikayelerdeki karakterler üzerine sohbet edebilir, yaşları, cinsiyetleri, aralarındaki ilişkiler konusunda karşılıklı sorular sorabilirsiniz: “Senin karakterin kaç yaşında?” “Kadın mı erkek mi?” “Benimki bir doktor, 30 yaşında... Seninkinden ne farkı var?” gibi.

Karakterleri konuştururken farklı sesler kullanmasını teşvik ederseniz, çocuklarınızın dil gelişimlerine de katkı sağlamış olursunuz.

Diğer Lego setleriyle de birleştirerek yepyeni farklı oyunlar yaratabilirsiniz!

İyi eğlenceler!

 

LEGO Duplo 10929 Modular Playhouse

LEGO Duplo 10929 Modular Playhouse

Modular Playhouse 10929 | DUPLO® | Buy online at the Official LEGO® Shop US