Design & Drill My First Toolbench

GELİŞİME KATKISI

Design & Drill Power Tool Workshop ile çocuklar yetişkin hayatının gerçek bir yansımasını deneyimleme fırsatı bulacaklar. Sınırsız yaratıcılıklarıyla beslenen kurgu oyunlarının kapısı açılacak. Ayrıca; takma, çıkarma, çevirme gibi hareketler yaparken ince motor becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Birebir eşleştirme yapma, renkleri ve şekilleri tanıma ve eşleştirme, desen yapma, sayma, mantık kurma vb. çalışmaları sayesinde de bilişsel gelişimleri ve matematiksel becerileri desteklenecek.

PYP DİSİPLİNLERÜSTÜ BECERİLERE KATKISI

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Nesneleri takma, çıkarma, çevirme vb. hareketler sırasında ince kas sistemlerini kullanır.

Yer bilinci: Vidaları modele uygun veya bağımsız şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirirken vidaların birine göre konumu hakkında duyarlılık gösterir.

Güvenlik: Gerçek bir matkabı kullanmasının neden yaşına uygun olmadığını bilmesi, kendisini ve başkalarını tehlikeye ya da riske atacak davranışlardan kaçınması beklenir.

Bilinçli seçimler: Oyun sırasında da güvenliğe önem veren, gerçeğe dayalı uygun hareket ve davranışları göstermesi beklenir.

Düşünme Becerileri:

Kavrama ve uygulama: Aktivite kartlarındaki desenlerin ve matkabın nasıl kullanılacağının mantığını kavrar, desenlere uygun şekilde vidaları yerleştirir ve matkabı kullanır.

Sentez: Yeni desenler oluşturarak yaratıcılığını kullanması beklenir.

Nasıl oynanır?

Design & Drill Power Tool çantasını çocuğunuzla beraber açın. İçindeki malzemeleri inceleyin ve ne işe yaradıkları konusunda sohbet edin. Örneğin; “Bu nedir? Ne işe yarar? Ne için kullanılır? Biz evde nerelerde kullanmış olabiliriz?” gibi...

Evinizde matkap, tornavida, ingiliz anahtarı, vida (hatta diğer tamir araçlarını da) varsa çocuğunuza gösterip Design & Drill Power Tool araçları ile benzerlik ve farklılıklarını konuşabilirsiniz.

Neden çocukların gerçek tamir araç-gereçlerini kullanamayacaklarına dair sohbet edin. Çocuğunuzun önce kendisi, sonra da çevresindekiler için güvenliğin önemini bilmesi her daim önemlidir.

Ardından vidalara göz atın. Düz ve yıldız olanlar arasındaki farkları ve bu farkların nedenini konuşun. Çocuğunuza mutlaka düşüncesini sorun. Beraberce tüm vidaları sayarak sayma pratiği yapabilir ya da aynı renktekileri gruplama çalışması yapabilirsiniz.

Artık Design & Drill Power Tool’u kullanma vakti!

Yıldız ve düz tornavidayı, matkabı ve ingiliz anahtarını kullanma pratiği kazanması adına birkaç deneme yapabilir. Aktivite kartından bir aktivite seçerek grid üzerinde dizaynı oluşturma zamanı.

Amaç: Bu aktivite kartlarını model olarak kullanarak üzerindeki dizaynları birebir grid sisteme aktarmak. Bunun için modellere uygun renk ve şekildeki vidaları uygun yerlere takmak yeterli.

Bir hata yapıp vida sökülmek istendiğinde ya da yeni bir modele geçilme zamanı geldiğinde matkabın REVERSE moda alınması gerekir.

Elbette, Design & Drill Power Tool ile yapılabilecekler aktivite kartları ile sınırlı değil:

  • Yaratıcılıklarını kullanarak kendi şekillerini oluşturabilir,
  • Ya da arkadaşlarıyla tamirci dükkanı kurabilirler.