OSMO Creative Kit

GELİŞİME KATKISI

Erken çocukluk döneminde çocukların yaratıcılık ve hayal gücünü desteklemek öğrenme ve problem çözme becerisini kazandırmak adına kritiktir. Öğrenmenin kalıcı olması da didaktikliğin azalıp eğlencenin artmasıyla doğru orantılıdır. Günümüzde karşı konulamaz şekilde ivme kazanan teknoloji bazlı oyunları seçerken yaşa ve gelişime dikkat edilmesi ve bu oyunlara ayrılan zamanın doğru ayarlanması (günde ortalama 20-25 dakika) büyük önem arz eder.

Osmo Creativity Kit tüm bu bileşenleri bir arada sunuyor! Çocuğunuz bir yandan yaratıcılığını geliştirirken bir yandan da eğlenecek ve yaşına uygun, etkili bir ekran zamanı geçirecek. Ayrıca İngilizcesi de desteklenecek.

Düşünme Becerileri  

Kavrama: Anlatılan ve istenenlerin anlamını yakalar, öğrenileni yorumlar ve çizime döker.

Uygulama: Daha önce edindiği sözcük ya da çizim bilgisini kullanır.

Sentez: Bir bütün yaratmak üzere bilgileri birleştirir, birleştirdiği bilgiler ışığında yaratır, tasarlar ve görsel olarak sunar.

İletişim Becerileri 

Sunma: Görsel malzemeleri ve Osmo kitini hazırlar, bu görsel iletişim araçları yoluyla bilgisini çizmek için uygun teknolojiyi kullanır.

Sözel olmayan iletişim: Osmo ile görsel ve kinestetik iletişimin anlamını kavrar, çizim yöntemini kullanarak iletişime geçer.

Özyönetim Becerileri

İnce kas becerileri: Boya kalemlerini kavrar ve ince kas sistemlerini duyarlılıkla kullanacağı çizim becerileri sergiler.

Önerilen oynama şekli:

Osmo Creativity Kit ile keyifli zaman geçirmek için bir adet ipad, başlangıç seviyesinde İngilizce bilgisi ve yaratmaya hevesli bir çocuk yeterlidir :)

Osmo Creativity Kit, 3 ayrı oyun içermektedir:  Monster, Newton ve Masterpiece

Monster Game: Başrolde Mo! Sevimli ve komik dostumuz Mo, tüylü bir canavardır. Çocukların Mo ile şekillendireceği macerada, çizim paletini  kullanarak yapılan her görsel Mo tarafından ekrana taşınacak ve gerçeğe dönüşecek. Bu sihirli maceraya hazır olun!

Masterpiece: Çocuklarınızın arzu ettiği dünyayı canlandırmalarını sağlayan etkileşimli bir sanat aracı. Varolan resimlerden seçebilir ya da çektiğiniz bir fotoğrafı kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken ekrandaki görselin çizgilerini takip ederek üstünden geçmek ve dilediğiniz gibi süslemek. Ve çizimleriniz artık ekranda... (7-12 yaş)

Newton: Şimdi biraz fizik problemi çözme zamanı! Yaratıcı yöntemler keşfederek yerçekimine karşı koymaya hazır mısınız? Problemleri çözmek için çizim paletine çizgiler çizebilir ya da gerçek objelerden faydalanabilirsiniz. (5-12 yaş)

 

 

Osmo kurulumu için gerekli adımlar:

1)    App Store’ girerek Osmo App’i indirin.
App Store’a ‘Osmo App’ yazdığınızda çıkan seçeneklerden yandaki logonun bulunduğu aplikasyon

2)    Öncelikle size ‘Parent App’ (Ebeveyn aplikasyonu) yüklemek isteyip istemediğinizi soracak. Dilerseniz bu adımı yukarı köşedeki ‘Skip’ butonuna basarak geçebilirsiniz. ‘Skip’e basmanız durumunda ‘Parent App’i yüklemeden geçme istediğinizi teyit etmeniz gerekmektedir. ‘Yes’e tıklayarak ilerleyebilirsiniz.

3)    Karşınıza gelen Osmo Kitlerinden ‘Creativity Kit’i seçin.

4)    Bu kit ile birlikte oynayabileceğiniz oyunları, bu oyunların aplikasyonları hali hazırda ipad’inizde yüklü değil ise üzerlerinde bir ünlemle sizlere sunacaktır. Osmo Creativity Kit ile aşağıda logoları bulunan 3 Osmo oyununu oynayabilirsiniz. Bu oyunları ipad’inize yükleyin.

  

5)    Oyunlara geçmeden önce Osmo ipad base’e ipadinizi, kamera üzerine de Osmo kamera aparatını yerleştiriniz. 

6)    Osmo oyunları ipadinizin kamerasını kullanan bir oyundur. Her açtığınız aplikasyon öncelikle aplikasyonun kameranıza erişimine izin vermenizi isteyecektir. ‘Continue’ butonuna basarak devam edebilirsiniz.

7)    Tüm oyunlar böylece oynamaya hazır! Dilediğiniz Osmo oyununu artık oynayabilirsiniz!