OSMO Pizza Co.

GELİŞİME KATKISI

Günümüzde teknoloji bazlı oyunlar pek çok çocuğun eğlenme ve öğrenmede baş tercihi olmuş durumda. Ancak bu oyunları seçerken yaşa ve gelişime dikkat edilmesi ve ayrılan zamanın doğru ayarlanması çok önemlidir. İçeriklerinin çocukların yaş ve gelişimlerine uygun olması ise en büyük kriterdir. Erken çocukluk dönemindeki çocuklar için tasarlanmış dijital oyunlar temelde, çocukların yaratıcılık ve hayal gücünü desteklemeyi hedefler. Böylelikle görsel düşünme, analiz etme ve problem çözme becerilerinin de temelleri atılır. Öğrenmenin kalıcı olması didaktikliğin azalıp eğlencenin artmasıyla doğru orantılı olduğu için de çocukları favorisi dijital oyunlarla öğrenmede bu kalıcılık sağlanabilir.

Osmo Pizza Co. ile çocuklar kendi işletmesini kuracak, yönetecek ve girişimini büyütmek için yatırımlar yapacaklar. Böylece çocuklar bir yandan yaratıcılığını geliştirirken bir yandan eğlenecek ve yaşına uygun, etkili bir ekran zamanı geçirecek.

Düşünme Becerileri:

Kavrama: Osmo Pizma Co. materyallerinin anlamını ve oynama biçimini kavrar.
Uygulama: Daha önce edindiği bilgilerin de ışığında uygulamaya geçer, siparişleri düzenler, paraüstü verir ve müşterileri mutlu etmeye çabalar.

İletişim Becerileri:

Sunma: Osmo kitini hazırlar, görsel iletişim araçları yoluyla siparişleri düzenlemek ve paraüstü almak için uygun teknolojiyi kullanır.

Sözel olmayan iletişim: Osmo ile görsel ve kinestetik iletişimin anlamını kavrar, sözsüz olarak müşterilerle iletişime geçer.

Nasıl oynanır?

Osmo pizza.co’yla keyifli zaman geçirmek için bir adet iPad, başlangıç seviyesinde İngilizce bilgisi ve yaratmaya hevesli bir çocuk yeterlidir :)

Osmo kurulumu için gerekli adımlar:

1)    App Store’ girerek Osmo App’i indirin.
App Store’a ‘Osmo’ yazdığınızda çıkan seçeneklerden yandaki logonun bulunduğu aplikasyon

2)     Aplikasyonu açtığınızda karşınıza ilk çıkan ‘hoş geldiniz’ ekranını ‘continue’ya basarak ilerletebilirsiniz. Sonraki iki adımda karşınıza parent app (ebeveyn hesabı) için yeni hesap açma ekranı çıkacaktır. Bu aşamada karşınıza çıkan ekranlardan ilkini ‘Skip’, ikincisini ‘Maybe later’ butonlarına tıklayarak geçebilirsiniz.

 

3)     Bir sonraki adımda hangi Osmo kitine sahip olduğunuz sorulacaktır. Bu ekranda Osmo Kitlerinden ‘Pizza Co’yu seçin ve ‘done’ butonuna tıklayarak ilerleyin. 

4)     Tap to begin’e tıklayın ve Osmo oyunlarının dünyasına adım atın.

 

5)    Osmo Pizza Co’yu yüklemek için ‘Install’a tıklamanız yeterli! Sistem sizi otomatik olarak App Store’da Pizza Co yükleme alanına götürecektir.

6)     Oyunlara geçmeden önce Osmo ipad base’e ipadinizi, kamera üzerine de Osmo kamera aparatını yerleştiriniz.

7)     Bir sonraki adımda aplikasyon sizi tekrar hesap açma ekranına yönlendirecektir. Dilerseniz yine önce ‘skip’ sonrasında ‘maybe later’ butonlarına basarak bu adımı geçebilirsiniz.

8)     Osmo oyunları ipadinizin kamerasını kullanan bir oyundur. Her açtığınız aplikasyon öncelikle uygulamanın kameranıza erişimine izin vermenizi isteyecektir. Bu aşamada ‘Continue’ ve ‘okay’ butonlarına basarak ilerlemeniz gerekmektedir.

 

9)     Artık Pizza Co’yu oynamaya hazırsınız!

 


Osmo Pizza Co. çocuklara; bir iş nasıl idare edilir, nasıl büyütülür ve müşteriler nasıl mutlu edilir öğretmenin en eğlenceli yolu. Küçük pizza şeflerimiz girişime hazır mı? Şefimize yardım edecek kalfalara da ihtiyaç var. Siz de hazırsanız başlayabiliriz:

·      Pizza platformunu sipariş edilen pizzaları yapmak üzere altlık olarak kullanın.

·      Pizzanızı tamamlayınca müşterinin beğenisine sunmak için tabletinizin alt haznesine doğru yaklaştırın.

·      Pizza müşterinin istediği gibi oldu mu? Tepkilerinden anlayabilirsiniz 

·      Ardından parayı alma zamanı… Şimdi pizza platformunu tersine çevirin ve gerekli para üstünü buraya yerleştirin. (Bu sırada çocuğunuzun etkin şekilde toplama ve çıkartma yapması önem arz eder.)

·      Müşterinize para üstünü vermek üzere yeniden tabletinizin alt haznesine doğru yaklaştırın. Para üstünü doğru veremediyseniz, müşteriniz pek memnun kalmayacak demektir. Para üstünü yeniden kontrol edip bir daha denemelisiniz. Para üstünü doğru verdiğinizde müşteriniz memnuniyetle dükkanınızdan ayrılacak.

O halde sıradaki müşteri gelsin!

Keyifli satışlar, bol kazançlar dileriz…