Pony Agility Training

GELİŞİME KATKISI

Merakları ve öğrenme hevesleri oldukça yüksek çocuklar dünyayı tanımaya ve her geçen an daha da çok anlamaya başlarlar. Çevresindeki canlılarla ilgili bolca soru sormanın yanında, henüz hiç görmedikleri yaşam alanları ve canlılara karşı da merak duyarlar. Schleich Pony eğitim seti çocukları yepyeni bir dünyanın içine sokacak.

İletişim Becerileri

Konuşma ve sözel olmayan iletişim: Bir kurgu yaratarak oyunu şekillendirmesi ve karakterleri konuşturması kendini rahat ifade edebilme, neden-sonuç ilişkisi kurma ve görsel materyalleri yorumlama becerilerine olumlu katkıda bulunur.

Sunma: Yarattığı oyun çerçevesinde fikirlerini sunarak oynar.

Özyönetim Becerileri

İnce kas becerileri: Nesneleri bir araya getirerek yeni şekiller oluşturma olanağı tanır. Nesneleri toplama, dizme, takıp çıkarma becerilerini destekler.

Organizasyon: Oyunu etkin biçimde planlayıp ve yürütmesi beklenir.

Nasıl oynanır?

Oyuna başlamadan önce, çocuğunuzla beraber spor merkezi setini ve seti oluşturan parçaları teker teker inceleyin. Bir yandan parçaları konumlarken bir yandan da bu malzemelerin neler olabileceği, ne işe yarayabileceği, adları ve özellikleri gibi konularda sohbet edin.

Gerekli konumlamaları yaptıktan sonra çocuğunuzun kurguyu başlatmasına ve oyunu yapılandırmasına fırsat verin ve bu hayali oyunun birlikte keyfini çıkarın.

  • Bir modele bağlı kalma zorunluluğu olmadan, çocuklarınızın yaratıcılığını kullanmasına olanak sağlayın.
  • Ponyler için farklı yükseklikte engeller inşa etmesi yönünde teşvik edin. Bazı engeller ponyler için daha kolay, bazıları daha zor olacak. Bazı engelleri aşmak için ise ponylerin cesaretlendirilmeye ihtiyaçları olacak. Çocuğunuzdan ponylere cesaret vermesini isteyebilirsiniz! Böyle zamanlarda sabırlı olmak ve onları sevgiyle teşvik etmek önemlidir.

Açık uçlu sorular yönelterek yarattığı şeyler hakkında sohbet edin: "Bu nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanmayı düşünüyorsun? Peki, bu parçayı başka şekilde de kullanabilir miydik?" gibi...