GELİŞİME KATKISI
Okul öncesi dönemde yapılandırılmış oyuncaklar yerine açık uçlu oyuncakları çocuklarla buluşturmak önemlidir. Kendi hayal güçlerini kullanarak şekillendirecekleri bu oyuncaklar, çocukların hem yaratıcılıklarını besler, hem de kendilerini daha rahat ifade etmelerine olanak sağlar. Buni ile çocuklar blokları kullanarak farklı kombinasyonlarda kuleler, duvarlar, binalar kuracak; desenler oluşturabilecekler. Böylelikle yaratıcı düşünmeleri desteklenirken, matematiksel becerileri gelişecek, 3 boyut ve renk kavramları üzerinde çalışacak ve ince motor pratikleri yapabilecekler.
Düşünme Becerileri:
Kavrama: Şekil ve renk kavramı gelişir. Parçadan bütüne geçme sürecinin anlamını yakalar ve öğrendiklerini yorumlar.
Sentez: Bir bütün yaratmak üzere parçaları farklı şekillerde birleştirmesi, yeni şeyler yaratması, tasarlaması, geliştirip yenilikler çıkarması teşvik edilir.
Özyönetim Becerileri
İnce kas becerileri: Parçaları kavrama, takıp çıkarma gibi ince kas sistemlerinin duyarlılıkla kullanılmasını gerektiren becerileri gösterir.
Nasıl oynanır?
Kutudan çıkan parçaları çocuğunuzla birlikte tek tek sayın. Setin kaç parçadan oluştuğu, bu parçaların ne işe yaradığı ile ilgili sohbet edin.
Parçaları renk ya da şekillerine göre gruplara ayırabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun matematik becerilerinin gelişmesine destek olabilirsiniz.
Super Buni seti ile oluşturulabilecek şekiller üzerine edeceğiniz sohbet çocuğunuzun yaratıcılığını teşvik edebilir.
Oyunlarınız sırasında şekiller, renkler, iki ve üç boyutluluk, denge gibi konularda sohbet etmeniz çocuğunuzun matematiksel konseptlerinin gelişmesine yardımcı olacaktır.
İyi eğlenceler!