Tiggly Math and Shapes

GELİŞİME KATKISI

Günümüzde karşı konulamaz şekilde ivme kazanan teknoloji bazlı oyunları seçerken yaşa ve gelişime uygun olmasına dikkat edilmesi ve bu oyunlara ayrılan sürenin doğru ayarlanması (günde ortalama 1 saat) büyük önem arz eder. Doğru seçilen uygulamalar sayesinde çocukların yaratıcılık ve hayal güçleri desteklenir. Bu uygulamaları ideal zaman aralığında kullandıkları sürece öğrenmeleri pekişecek ve daha kalıcı hale gelecektir. Çocuğunuz bir yandan matematik ve şekiller üzerine pratik yaparken bir yandan da problem çözme ve STEM becerilerini geliştirecek. Ayrıca görme, işitme ve his duyularının eşlik ettiği bu süreçte İngilizcesi de desteklenecek.

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme: Her bir uygulamanın kapsamına dair bilgi edinir. 

Kavrama: Her bir uygulamanın nasıl oynanacağını ve içeriğini kavrar.  

Uygulama: Her bir Tiggly için özel tasarlanmış araçları kullanarak uygulamalarda istenen hedefleri tamamlar.

Analiz: Tamamlaması gereken hedeflere dair düşündükleri ve bildikleri arasındaki farkı birbirinden ayırması, doğru cevaba ulaşması beklenir.

Değerlendirme: Talep edilen ölçütlere dayanarak yargılarda bulunması ve kararlar vererek doğru cevaba ulaşması beklenir.

Özyönetim Becerileri:

Yer bilinci: Her bir Tiggly için özel tasarlanmış araçları doğru cevaba ulaşmak için etkili şekilde kullanır.

Organizasyon: Tiggly ile geçireceği zamanı etkin biçimde planlaması ve yürütmesi beklenir.

Zaman yönetimi: Tiggly ile geçireceği zamanı etkin ve uygun biçimde kullanması beklenir.

Nasıl oynanır?

Tiggly, uygulama dünyasını analog oyunla birleştiren bol ödüllü bir oyun kitidir. Tabletinize yükleyeceğiniz uygulamalarla çalışmaktadır. Bu uygulamalar her bir Tiggly seti için özel tasarlanmış araçlarla oynanabilir– Maths için matematik çubukları ve shapes için şekiller. Aşağıda her setin araçları ve uygulamaları listelenmiştir.

 

Uygulamaların her birinde interaktif olarak ilerleyen sorular veya tamamlanması gereken hedefler var. Her bir sete uygun araçları kullanarak oyunları oynayabilirsiniz!

Montessori’den ilham alınarak hazırlanan Tiggly Math ile 4 ayrı uygulama kullanılarak oynanabilir. Oyunlarda çocuklar toplama, çıkarma, sıralama, sayma ve nicelik çalışmaları yaparlar.

App Store’dan indirebileceğiniz Tiggly Maths App’leri şu şekildedir: Tiggly Cartoons, Tiggly Chef Addition, Tiggly Adventure, Tiggly Chef Subtraction.

Tiggly Shapes ise 4 ayrı uygulama kullanılarak oynanabilir. Bu uygulamalarla çocuklar şekilleri farklı bir boyutta deneyimler ve yaratıcı resimler çizme şansı yakalarlar.

App Store’dan indirebileceğiniz Tiggly Shapes App’leri şu şekildedir: Tiggly Safari, Tiggly Stamp, Tiggly Draw.

NOT: Tiggly kiti uygulamaları ile oynayabilmek temel düzeyde İngilizce gerektirmektedir.